Over ons

Onze medeoprichter Roman maakte als kind al voorwerpen van hout. Na omzwervingen via de makelaardij en een baan bij een woningbouwvereniging begon hij in 2012 in zijn vrije tijd meubels te maken. Dat deed hij samen met Roger, zijn buurman en op dat moment werkzaam in een commerciële functie en van origine meubelmaker. Die samenwerking verliep zo goed dat ze er al gauw van overtuigd waren dat ze van hun hobby hun werk wilden maken. Maar dan wel met één bijzondere voorwaarde: dat ze met hun bedrijf iets voor de maatschappij konden betekenen.

 

Uit dat idee werd op 1 april 2014 Hout-vast geboren. Inmiddels werken we met twee vaste medewerkers, twee vrijwilligers en een groepje mensen dat via een dagbestedingstraject de vakmensen bij Hout-vast ondersteunt.

 

Maatschappelijke  betrokkenheid

 

De essentie van Hout-vast is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij willen van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving. Mensen die langdurig werkeloos zijn of een lichamelijke en/of psychische beperking hebben, kunnen bij ons terecht voor dagbesteding. Zo helpen we mensen met autisme of alzheimer door hen een plekje te bieden in onze werkplaats. Ze helpen ook producten mee inpakken en ze doen nog allerlei andere klussen. Het mooie daarvan is dat ze zo meer voldoening halen uit hun dag-invulling. En als het even kan vinden ze via Hout-vast het houvast van een betaalde baan. We proberen de dagbesteding natuurlijk zo goed mogelijk te regelen. Daarvoor zijn we aangesloten bij Stichting Dagbesteding Venlo.

 

Passie

 

Geboren uit Romans en Rogers liefde voor houtbewerken maken we op maat gemaakte meubelen. Precies zoals onze klanten ze voor ogen hebben, zoals dat nieuwe badkamermeubel, die nieuwe tafel of die nieuwe kast. Onze vakmensen produceren die altijd samen met iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Die combinatie, het vervaardigen van mooie maatwerkproducten en zorg bieden, maakt van Hout-vast geen doorsnee bedrijf, wél een authentiek bedrijf.

Lokale binding

 

Hout-vast is in de afgelopen jaren een merk geworden in de regio Venlo. Niet alleen bij particulieren maar ook bij ondernemers. We kopen onze materialen namelijk altijd in de regio in. We steunen nu eenmaal liever een plaatselijke ondernemer dan een groot landelijk bedrijf. Intussen hebben we al veel particulieren en zakelijke klanten kunnen helpen. Zo hebben we de nieuwe inrichting van Kunstencentrum Venlo gemaakt en hebben we het nieuwe meubilair voor de kleedkamers en de toiletten van theater De Maaspoort in Venlo verzorgd. Ook het terrasmeubilair van poppodium Grenswerk komt uit onze werkplaats.