Dagbesteding als houvast.

Dagbesteding als houvast.

"Onze" mensen, onze zorg.

Dagbesteding & Zorg bij Hout-vast

Een werkplek in een professionele omgeving waar mensen met een zorgindicatie tot hun recht komen: dat is Hout-vast. We bieden werkgelegenheid aan voor mensen die in hun eigen tempo en op hun eigen manier deelnemen aan het productieproces. Niet geheel vrijblijvend en met een gedegen inzet op basis van de mogelijkheden. En dat biedt veiligheid waardoor een medewerker zich makkelijker kan ontplooien.

Individu centraal

 

Vanwege onze kleinschaligheid kunnen we maatwerk leveren. We kijken kritisch naar het functioneren van elke persoon. Want het draait om hen. De aard van de werkzaamheden kan dus variëren, van het produceren van meubels tot het verlenen van bepaalde diensten. De productie en het verlenen van diensten zijn slechts hulpmiddelen om iemand te confronteren met zijn of haar problemen. Ook helpt het iemand houvast en een dagritme te bieden. We zien mensen opbloeien vanwege hun deelname aan het productieproces. Ze genieten van de contacten met klanten en leveranciers. Soms merken we dat iemand bij ons niet op zijn plek is. Dan trekken we aan de bel en overleggen we met cliënt en instantie.

 

Naast de activiteiten in relatie tot hout en meubels, bieden we nu nog meer uiteenlopende activiteiten aan op ons dagbestedingsplein. Lees hierover meer op onze aparte dagbestedingsplein pagina.

Wie kan bij ons terecht?

 

Alléén mensen met een WLZ/PGB en ouder zijn dan achttien jaar kunnen bij ons terecht. Volgens de betreffende instanties hebben deze mensen een sterke behoefte aan aansluiting op onze samenleving door te participeren op de arbeidsmarkt. Hier sluiten wij ons bij aan.

 

Toch zijn we van mening dat ook mensen die nog geen indicatie hebben maar wel sterk behoefte hebben aan onze zorg, bij ons of bij andere dagbestedingsplekken terecht moeten kunnen. Daarom zijn we bereid – indien we in de gelegenheid zijn – om samen te kijken naar de mogelijkheden bij de plaatselijke gemeenten en het CIZ.

Onze visie gaat uit van de mogelijkheden van medewerkers. Wij vinden dat iedereen leerbaar is. In een kleine, overzichtelijke omgeving met korte lijnen, werken we iedere dag hard om deze visie in de praktijk te brengen.

Roger Kleeven

Het individu centraal.

Het individu centraal.

Hart voor mensen.

De activiteiten

Tot 2019 waren het maken van houten artikelen tot het produceren van meubels en het verlenen van diensten in een commerciële werkomgeving de belangrijkste dagbestedingsactiviteiten. Tot 2019.

 

Dat jaar verhuisden we naar de Minckelersstraat en konden we meer activiteiten aanbieden dan alleen werken met hout. In samenwerking met Dagbesteding Venlo bieden we tegenwoordig de mogelijkheid om ook op andere vlakken mensen aan het werk te zetten. Dat doen we op ons dagbestedingsplein.

 

Op het dagbestedingsplein zijn onder andere de volgende activiteiten mogelijk: inpakwerk, worstenbroodjes bakken, schilderijen maken, eenvoudige montage van bulkartikelen en goodiebags vullen.

De werkplaats

Onze werkplaats bevindt zich in het pand achter de showroom. Door de glazen deuren heb je direct zicht op onze 550 m² tellende werkplaats. De werkplaats is overzichtelijk ingericht. Daardoor zien we in één oogopslag wat er op de werkvloer gebeurt en daarmee kunnen we ons committeren aan drie pijlers: veiligheid, orde en onderling contact. Dat vinden we erg belangrijk.

 

Deze drie pijlers passen we niet alleen toe op onze inrichting van de werkplaats, maar ook op ons eigen handelen, op de begeleiding van onze cliënten en op onze bezoekers.

 

Onze partners 

We streven naar diversiteit op de werkvloer. Dat doen we niet alleen. Door steun van zorgaanbieders kunnen we een mix van cliënten realiseren. Daarbij kijken we bij een intake goed naar de samenstelling van de groep en de individuele cliënt. Dat doen we vanuit ons maatwerkprincipe om vervolgens de dagindeling zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van de groep, de cliënt en ook de betreffende instanties.

 

We blijven wel een echte werkplaats/showroom met echte klanten. Dus leren we de mensen dat sommige taken er nu eenmaal bijhoren en dat je daarvoor weleens met iemand moet samenwerken die je misschien niet zo ligt. Natuurlijk gebeurt dit met begeleiding op maat!

 

Tot slot krijgen we veel steun van andere partners in het veld die wij erg dankbaar zijn dat we dit allemaal mogen doen!

Ontdek en ontwikkel je talenten, bouw zo aan je zelfvertrouwen.

Dagbesteding Venlo is een initiatief van Hout-vast en Vilgertshof. Hout-vast en Vilgertshof zijn twee kleinschalige dagbestedingsaanbieders. Binnen dit unieke samenwerkingsverband biedt Dagbesteding Venlo een breed en flexibel aanbod aan activiteiten op de verschillende locaties, passend bij jouw behoefte. De activiteiten bestaan onder andere uit onder andere: groenvoorziening, houtbewerking, techniek, creatieve activiteiten en dierenverzorging.

 

Vilgertshof heeft oog en hart voor de mens en zijn omgeving. Met onze jarenlange ervaring bieden wij zinvolle dagbesteding en begeleiding aan mensen met een beperking en/of extra ondersteuningsbehoefte vanaf 12 jaar. Een plek om met elkaar in contact te komen en waar ieder mag zijn zoals hij is.

 

 

 

 

 

www.vilgertshof.nl

Een werkplek in een professionele omgeving waar mensen met een zorgindicatie tot hun recht komen: dat is Hout-vast. We bieden werkgelegenheid aan voor mensen die in hun eigen tempo en op hun eigen manier deelnemen aan het productieproces. Niet geheel vrijblijvend en met een gedegen inzet op basis van de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

www.hout-vast.nl